La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 15 de maig del 2010

Anticossos


Es tracta de proteïnes sintetitzades pels limfòcits B, que tenen forma de Y, i contenen quatre cadenes polipeptídiques: dos lleugeres o curtes (L) i dos pesades o llargues(H), que es mantenen unides mitjançant ponts disulfur. En els vertebrats podem trobar cinc classes diferents de cadenes pesades: gamma (δ ), mu (μ ), alfa (α ), delta (δ) i èpsilon (ε ), que caracteritzen les cinc classes d'immunoglobulines presents en ells, IgG, IgM, IgA, AgD i IgE. També trobem dos tipus de cadenes lleugeres, kappa (к) i lambda (λ ), que poden associar-se a qualsevol de les pesades. Cal destacar que qualsevol molècula d’anticòs, conté sempre, dos cadenes lleugeres idèntiques i dos pesades que també ho són.
Si comparem l'estructura primària de les diferents cadenes lleugeres i pesades, podrem observar que ambdues presenten una seqüència variable (VL i VH),respectivament) en l'extrem amino terminal, i en el carboxil terminal, una constants (CL i CH).
1º.- Regions variables, localitzades als extrems dels braços,la variabilitat d'aquestes regions està restringida a tres zones, anomenades regions hipervariables, que es troben separades per zones més o menys constants.
2º.- Regions constants, formen part de la resta dels braços i el peu de la Y. Són les responsables de diferents activitats biològiques dels anticossos.

Quan els anticossos passen a la sang poden realitzar diferents funcions: destruir directament el patògen o adherir-se a la seua superficie i fer-lo més susceptible a la fagocitosi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada