La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 15 de maig del 2010

El pas a la multicel·lularitat i els receptor d'adhesió.


Com ja sabem les integrines són clau en la regulació de diferents processos cel·lulars,diferenciació, la proliferació, la supervivència, la migració i la invasió.
Així i tot, com hem pogut vore aquest matí en la VII Matinal d'Evolució, el seu estudi en diferents llinatges de cèl·lules eucariotes pot aproximar-nos a l'origen de la multicel·lularitat en els animals (Iñaki Ruiz-Trillo).
Segons el professor Ruiz-Trillo, si emprem el coneixements que tenim en geòmica comparada, i intentem fer un estudi entre els genomes dels animals més basal i els dels unicel·lulars més propers a animals, es troba que molts dels gens que tothom pensava que eren invenció dels animals, podem trobar-los en els seus ancestres unicel·lulars (cadherines, kinases, etc).
Recordem també que les cadherines i la superfamília de les immunoglobulines d’adhesió són els principals grups de receptors d’adhesió cèl·lula-cèl·lula, mentre que les integrines predominen en l’adhesió cèl·lula-matriu.
Per tant com s'ha dit aquest matí els gens involucrats en la multicel·lularitat deuen ser almenys:

1º.- Gens d'adhesió cel·lular.
2º.- Gens de comunicació cel·lular
3º.- Gens de diferenciació cel·lular

Sols així, sembla que serem capaços de esbrinar els mecanismes genètics implicats en l'aparició dels éssers vius multicel·lulars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada