La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 15 de maig de 2010

¿Angoixats amb l’educació?


El metge de família anglès, Ronald Gibson, va començar una conferència sobre conflicte generacional, citant quatre frases:


1) "La nostra joventut agrada del luxe i és mal educada, no fa cas a les autoritats i no té cap respecte pels de més edat. Els nostres fills són uns vertaders tirans. No es posen drets quan una persona anciana entra en un lloc . Responen als seus pares i són simplement dolents. "


2) "Ja no tinc cap esperança en el futur del nostre país si la joventut de hui pren demà el poder, perquè aquesta joventut és insuportable, desenfrenada, i simplement horrible."


3) "El nostre món va arribar al seu punt crític. Els fills ja no escolten als seus pares. La fi del món no pot estar molt lluny."


4) "Aquesta joventut està malmesa fins al fons del cor. Els joves són malfactors i ociosos. Ells mai seran com la joventut d'abans. Els joves de hui en dia no seràan capaços de mantenir la nostra cultura."


Després d'enunciar les quatre cites, el Doctor Gibson, observava com gran part de la concurrència aprovava cadascuna de les frases. Va esperar uns instants a què es callaren els murmuris de la gent, i seguidament va revelar l'origen de les frases, dient:

La primera frase és de Sòcrates (470-399 A. C.).
La segona és d'Hesíode (720 A. C.).
La tercera és d'un sacerdot (2.000 A. C.).
La quarta estava escrita en un got d'argila descobert en les ruïnes de Babilònia amb més de 4.000 anys d'existència.

És a dir, no vos sembla que sempre hem estat més o menys igual?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada