La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 22 de maig del 2010

Craig Venter i la seua cèl·lula artificial



Pense que com sempre aquest gran titular, el que busca és aixó, ser un gran titular, una mica exagerat i a més aprofitant de la seua publicació a la revista Science.
Estic més al costat de les declaracions que ha fet el Nobel en Biologia Molecular, David Baltimor, "Venter no ha creat vida l'ha imitat", és ben cert, ha trobat, i els seus diners li ha costat, una molt bona tècnica per copiar genomes ja escrits, però l'invent de la vida, pense que ha consistit en saber escriure'ls, i donar el suficient sentit biològics a eixe genoma per a que funcione en el lloc del planeta on apareix; a més de dotar a la vida, dels suficients mecanismes de variabilitat poblacional, per a que canvie algun capítol, que posteriorment podrà destriar la selecció natural per fer-nos avançar en el procés evolutiu.
Crec que a més de saber fer CIÈNCIA, hi ha que saber divulgar-la, hi ha que saber explicar-la, explicar els procésos, els avenços, no hi ha que endiosar-la i menys magnificar-la.




És ara quan hi ha que deixar treballar a eixos meravellosos Comites de Bioètica, que tenen una gran funció, i pense que si són com els espanyols estan plens de persones molt més que cavals, que saben fer molt bé la seua funció, ja ho va demostrar fa una setmana el professor J.F. Horga en les jornades sobre el biobanc de Valencia.
Per cert, si voleu passar-ho bé i fer unes rialles sobre aquest tema, clickeu sobre el títol de l'entrada i voreu una tira còmica de la penya etcgroup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada