La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 22 de maig del 2010

El becut vermell de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus)


Tots hem anat veient com mes rere mes, eixes palmeres que eren característiques del nostre paisatge ribereny, han anat caiguent una a una en mans del becut roig.
Finalment i després de molts esforços en el camp del control de les plagues, una empresa de Xàtiva, ofereix solucions contra les plagues del becut vermell que afecta de forma greu a les palmeres de la Comunitat Valenciana .
Es tracta d'un tractament natural, amb nemátodos i productes reconstituents, i s'ha aplicat amb resultats òptims en més de 40.000 palmeres, per la qual cosa s'està recomanant per part del IVIA, la Universitat Politècnica de València i l'Estació Phoenix d'Elx.
Els nemátodos són cucs que viuen parasitant a altres organismes, habitualment les arrels de plantes, els que s'estan utilitzant per al becut, són nemátodos quasi microscòpics i entomopatògens, capaços d'alimentar-se d'altres insectes, pel que constitueixen una arma per al control biològic de la plaga del becut.
Si s'agafa un atac en les primeres etapes, quan les larves del becut no han rosegat del tot el cor de la palmera, pot acabar-se amb la colònia i cap esperar que l'arbre es recupere.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada