La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 19 de juny del 2010

Additius


Els additius són substàncies naturals o productes químics artificials que s'afegixen als aliments perquè aquests mantinguen les seues qualitats o recuperen algunes que s'han perdut durant la seua elaboració.

En l'actualitat són de summa importància en l'alimentació donat que la major part dels quals consumim pertanyen a la categoria de preparats.

Els additius solament estan autoritzats, quan s'ha demostrat la seua innocuïtat i utilitat mitjançant una avaluació científica, en determinats aliments i sempre en quantitats controlades. Encara així, són substàncies que hem de prendre amb precaució, ja que poden tenir efectes nocius per al nostre organisme. Els additius han d'aparèixer en la llista d'ingredients d'un producte que apareix en li etiqueta, poden aparèixer amb el seu nom complet o amb un codi complementari I ( autoritzat en els països de la Unió Europea) seguida d'un nombre de tres o quatre xifres, això sí, precedits sempre pel nom de la categoria a la qual pertanyen.

Categories:

Antioxidants, no deixen que els aliments es degraden per oxidació dels greixos o per contacte amb l'aire.

Acidulantes, acidifiquen l'aliment i retarden el desenvolupament de bacteris i fongs.
Colorants, l'aliment pren el color original del mateix perdut durant el processat.

Conservants, impedeixen el desenvolupament de microorganismes allargant la durada dels aliments.

Edulcorants i potenciadors del sabor, s'encarreguen de realçar el sabor dels aliments.
Espesantes, gelificantes, emulsionants i estabilizantes, s'encarreguen de donar als aliments certes característiques a les quals fa referència el seu nom.

1 comentari:

  1. Alumnes que superen els continguts avaluats negativament en la primera avaluació amb el treball de NADAL

    1º.- Beteta Artés, Tania
    2º.- Estreder Santacreu, Dario
    3º.- Fresquet Lloret, Daniel
    4º.- Giner Benavent, Aaron
    5º.- Llinares Embuena, Carla

    ResponElimina