La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

diumenge, 20 de juny del 2010

Tenthredinidae


Athalia rosae L.


Nom comú: tentredinid del nap


Pertany a una de les majors famílies de mosques portaserra, amb quasi 1000 especies sols a Europa. Aquest himenòpter presenta les antenes formades per 10 o 12 segments. negres i groguenc ataronjat. Vena costa de color negre. Tòrax de color ataronjat pàlid per baix, el cap i els costats del tòrax són negre brillant, l'adult presenta una longitud de 6 a 8 mm. El mascle és molt més xicotet que la femella . Les ales transparents presenten l'extrem anterior més fosc. No hi ha estrenyiment visibles entre el tòrax i l'abdomen.

La larva presenta una longitud de 16 a 18 mm. La pell s'arruga, i està esquitxada de xicotetes papiles. Les larves recent eclosionades van des del color gris pàl·lid a un color verdós, a mesura que passa el temps van canviant per convertir-se en larves de color verd fosc a negre al dors i gris en la superfície ventral.

La càpsula cefàlica és negra brillant, a més dels tres parells de potes toràciques, la larva té 7 parells de ventral abdominal o pseudopotes i un parell anal.

Els ous podem trobar-los posats en una petita cel·la feta per la femella amb l'oviscapte a la vora de la fulla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada