La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dijous, 10 de juny del 2010

Te avantatges el sexe?


Un nou potencial evolutiu s'allibera després de cada procés de fecundació. Quan un gra de pol·len o un espermatozoide fecunden un óvul, els gens de tots dos progenitors es barretgen per generar un nou individu genèticament únic.

Hi ha certes modalitats de reproducció sexual com el part de les verges (partenogenesi) en els insectes pal, on s'obtenen nous individus a partir d'ous sense fecundar.

Així que pensant des d'un punt de vista evolutiu, si els mascles d'aquesta espècie per ells sols no són capaços de generar nous individus, no penseu que es un malbaratament en termes d'eficacia reproductiva l'existència d'aquests?

El sexe i la reproducció sexual estan tan extesos al nostre planeta que de vegades no caiguen en certes coses:

¿Per què els éssers vius han recurrit a aquest sistema i com és que l'evolució l'ha seleccionat de forma positiva?


La reproducció sexual sols eixir triomfant a llarg termini perquè la fusió de gametes de diferents individus i la recombinació genètica produeixen una gran variació d'individus dins d'una mateixa espècie, el que els permet adaptarse a noves condicions ambientals mitjançant aquests canvis adaptatius.


Ara deurem definir espècie, i una de les millors definicions és la del zoòleg evolutiu Ernst Mayr:


"Conjunt de poblacions potencialment interfecundables, i aillat reproductivament d'altres grups semblants"


En poques paraules vol dir, que els membres d'una espècie són els que es creuen entre sí i produeixen descendència fèrtil, però no es poden creuar amb membres d'un altra espècie. Així les diferències genètiques entre individus de diferents poblacions de la mateixa espècie es dilueixen per efecte del creuaments entre els individus d'aquestes, reduint les posibilitats d'especiació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada