La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 26 de juny del 2010

Ja n'hi ha prou


La Conselleria d'Educació ha començat, i de quina forma, a preparar el curs escolar 2010-2011, la situació de l'educació a la nostra Comunitat Valenciana, comença a ser preocupant; increment de la ratio d'alumnes a classe, supressió de línies de batxillerat, supressió de cicles formatius, informes d'un rendiment escolar desfavorables i la retallada en la dotació del professorat i altres professionals de suport als centres; tot açò ens porta a una nova precarització qualitativa en el nostre sistema educatiu valencià.

Esta visió economicista i la falta de criteris coherents en les actuacions que està portant a terme la Conselleria d'Educació ens condueixen a una situació ràpida de crisi educativa. A més, és injust, immoral i un error estratègic intentar pal·liar la crisi reduint la inversió en educació.

No entenc perquè l'educació en Espanya té eixe component ideològic que entorpeix qualsevol acord per part dels partits polítics.

Per tant i des d'aquest humil blog demanen que la Conselleria d’Educació prioritze l'ensenyament públic en quant a inversions i que tinga clar quina és la columna vertebral del sistema educatiu a la nostra comunitat.

Si cal retallar, que mire cap a un altre costat; els concerts educatius s’emporten una bona part dels recursos i esforços econòmics de la ciutadania: si no hi ha diners per a proporcionar una educació de qualitat pública al ciutadà, no s’entenen les despeses en empreses privades-concertades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada