La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 19 de juny de 2010

Ser consumidor, un dret, un deure i un compromís.


Nosaltres com a consumidors també podem posar de la nostra part:


1º.- Exigir productes que ens asseguren plenes garanties higiènic sanitàries.
2º.- Demandar informació comprensible, àmplia i detallada sobre els aliments que comprem.
3º.- Informar-se de la forma que es guarden, conserven, emmagatzemen i preparen els aliments en la llar.
4º.- Durant la compra, començar pels productes no peribles i acabar per refrigerats i congelats, evitant que no es trenque la cadena de fred en cap moment.
5º.- Una vegada en la llar, classificar els aliments en frescos, refrigerats, congelats, etc., guardant-los en el lloc més adequat per a cada tipus de producte, seguint sempre les instruccions que apareixen en l'envàs, segons recomanació del fabricant.
6º.- Demandar davant les oficines pertinents els casos de frau o incompliment de les normes alimentaries.
7º.- Mantenir la higiene a l'hora de preparar els aliments.

1 comentari:

  1. Sàvies què .....?
    Existeixen diferents tècniques de conservació dels aliments mitjançant la calor:
    1º.- Pasteurización, si la temperatura de l'aliment s'eleva entre 70 i 110ºC .
    2º.- Esterilización, en aliments prèviament envasats entre 110 i 140 ºC, amb aquest mètode vam eliminar també les formes de resistència dels microbis.
    3º.- O.H.T. (ultra high temperatura), escalfament a 150ºC durant uns segons.

    ResponElimina