La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dimarts, 2 de març del 2010

Maude Leonora Menten


Maude Leonora Menten (Port Lambton, Ontario, 20 de març de 1879 - 26 juliol 1960) va ser una doctora canadenca que va realitzar importants aportacions en la cinètica enzimàtica així com en la histologia.
Va estudiar a la Universitat de Toronto, on va obtenir els graus BA and M.B. el 1904 i 1907, respectivament. Menten va ser nomenada membre de l'Institut Rockefeller d'Investigació Mèdica per a la campanya 1907-1908 va estudiar l'efecte del radi en els tumors. Després va tornar a la Universitat de Toronto, on, el 1911, es va convertir en una de les primeres dones canadenques per rebre un doctorat en medicina. En el seu màster de recerca va estudiar la distribució de clor en els nervis, cèl lules i fibres. Menten va passar un any (1912) a la Universitat de Berlín treballant amb Leonor Michaelis, durant el qual van derivar la constant de Michaelis-Menten.

Aquest concepte va canviar per sempre l'estudi de les reaccions biològiques i ajudat a construir el camp de la bioquímica. L'equació de Michaelis-Menten va donar als científics la manera en què es podrien analitzar matemàticament les seues observacions i descripcions de les reaccions biològiques. No contenta amb el seu descobriment notable, Menten va protocolitzar el que ara és el mètode estàndard per aïllar i descriure el comportament de les proteïnes.
Després va anar a la Universitat de Chicago, on va obtenir un Ph.D. en bioquímica el 1916. Va aconseguir la plaça de professor assistent a l'escola mèdica de la Universitat de Pittsburgh el 1923, i va ser finalment promoguda a professor el 1949, quan tenia 79 anys. Maude Leonora Menten va ser una dona de gran capacitat i afició pels idiomes, la música, i les belles arts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada