La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 27 de març del 2010

5ª FIRA DE LES NACIONS, 2010.


Els pròxims dies 29, 30 i 31 de març, cel·lebrarem la 5 ª edició de la Fira de les Nacións. L'objectiu principal que es preten aconseguir en aquesta, és posar de manifiest la riquessa humana, cultural i natural que suposa el fet de la diversitat, pensant en ella com a punt d'enriquiment per a tots els que estudien i treballem al centre, on podem trobar-nos amb alumnes nascuts a 20 països diferents, des de l'Amèrica llatina, Àfrica, l'est europeu fins al món asiátic.

Com a profesors i en la nostra tasca d'educadors, aquest fet ens dona la posiblilitat d'aproximar-nos a altres culturas, formes de pensar, fer i d'entendre. Aquest fet ens proporciona un punt de partida en el procés d'ensenyament aprenentatge de tots els nostres alumnes, oferint-nos la posibilitat d'un enriquiment mutu.

Tots de la mà, alumnat, profesorat, AMPA, Ajuntament de Carcaixent, biblioteca, l'Associació Juvenil del Salvador, ACCEM (ONG, que treballa per la integració del immigrants), hem preparat una sèrie d'activitats per aquests dies, amb la finalitat aprofitar aquest espai lúdic i festiu, per fomentar la tolerància i el respecte entre les cultures com base de partida per a la convivència i l'enteniment.

Som diferents però no desiguals.

PROGRAMA D'ACTIVITATS:

* Fira turística, apertura d'estants dedicats als diferents països i continentes, hi ha un estant dedicat a les diferents religions de cadascun dels països participants.
* Ral·li geogràfic, es tracta de resoldre fitxes amb preguntes relatives als diferents països que presenten estants a la fira.
* Un passeig pels ecosistemes del món, els alumnes de 4t de TMI conjuntament amb el seu professor, han fet un treball de recerca, que els a portat a la realització d'un documental amb la flora i fauna característica dels diferents països, un estudi dels percentatges d'alumnat extranger al centre, que va acompanyat d'una banda sonora de música característica de cadascun dels països.
* Exposició "Les cares de la diversitat", exposició fotogràfica de l'alumnat del centre, fills de la diversitat, agermanats en aquest espai educatiu que és el centre.
* Tallers d'ACCEM, tallers informatius sobre el món de la immigració.
* Estant gastronòmic, esmorçars diferents on podreu gaudir les delicies d'altres cultures gastronòmiques.

Des d'aquesta entrada convidar-vos a tots a participar des de qualsevol lloc, esteu on esteu, penseu en la multiculturalitat com element d'integració dels diferents pobles que conviuen junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada