La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dimarts, 23 de març del 2010

Cicle de Melvin Calvin


En aquesta segona etapa de la fotosíntesi, l'ATP i el NADPH formats en la fase lluminosa (fotofosforilació)es fan servir per reduir el carboni del diòxid de carboni a un sucre simple.
Aleshores, l'energia química emmagatzemada temporalment en les molècules d'ATP i NADPH es transfereix a molècules adequades per al transport i l'emmagatzematge d'energia en les cèl.lules fotoautotròfiques.
El resultat d'aquest procés és la formació d'un esquelet de carboni, a partir del qual poden construir després altres molècules orgàniques.

Les reaccions de fixació de carboni es duen a terme en l'estroma mitjançant el Cicle de Calvin, i es porten a terme en condicions que no requereixen llum, encara que alguns enzims són regulats per aquesta.
El NADP i l'ATP formats en les reaccions que capturen energia lumínica s'utilitzen per reduir el diòxid de carboni. El cicle produeix gliceraldehid fosfat, a partir del qual pot formar glucosa i altres compostos orgànics.
El resultat d'aquestes reaccions és que l'energia química de l'ATP i del NADPH es fa servir per incorporar carboni a molècules orgàniques.

Si vols més informació clicka sobre el títol de l'entrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada