La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dijous, 25 de març del 2010

Alfadefensines, medicaments naturals


En l'actualitat s'ha comprovat que al voltant d’un 5% de seropostius mantenen el virus de la sida en quantitats mínimes al llarg de la seva vida sense ajuda de cap medicació.
Una de les causes que pot ser la responsable de que la malaltia no progrese ha estat descoberta per un grup d’investigadors de l’Hospital Clínic, que ha identificat que aquests pacients tenen una alta capacitat de generar unes molècules anomenades alfadefensines.
Segons els experts, la producció d’aquestes molècules es pot manipular fàcilment, el que obri noves expectatives terapèutiques per al tractament de la sida.
Un altre estudi realitzat per científics nordamenricans, coincideix amb els dels investigadors de l'Hospital Clínic, arribant a la conclusió que existeixen un conjunt de proteïnes que eviten la multiplicació del virus d'immunodeficiència humana (VIH) i que permeten als infectats no desenvolupar la malaltia de la sida.
En un article que publica la revista "Science", aquests científics indiquen que es tracta de les proteïnes conegudes com a alfadefensines 1, 2 i 3. I han afegit que esperen desenvolupar la combinació d'aquestes proteïnes al laboratori per al disseny de millores en els medicaments destinats a combatre el virus de la sida.
Els pacients amb alfadefensines poden passar dècades amb el virus de la sida, sense desenvolupar la malaltia, i són els que s'han sotmés a exàmens per determinar què és el que hi havia de particular en els seus organismes.
Les alfadefensines, 1, 2 i 3 sintètiques, utilitzades pels investigadors impedeixen la multiplicació del VIH en cultius cel·lulars.

1 comentari: