La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

divendres, 12 de març del 2010

L'especiació artificial



Des de ja fa molt de temps, l'èsser humà ha creat noves espècies a partir de la cria d'animals domestics, un exemple il·lustratiu és el cas de l'ovella domèstica creada per hibridació, però que hui en dia ja no es possible la seua reproducció viable amb el mufló, espècie de la qual descendeix.

William Rice i G.W. Salt van criar mosques de la fruita, Drosophila melanogaster, utilitzant un laberint amb tres opcions d'hàbitat diferents com llum/foscor, i humit/sec. Cada generació es va situar al laberint, i els grups de mosques que eixien de dos de les vuits eixides, s'aparteven per aparellar-les amb altres dels seus respectius grups. Després de 35 generacions, els dos grups i la seua descendència van ser aïllats depenent de les seves preferències d'hàbitat: només s'aparellaven dins les àrees que preferien, i no s'aparellaven amb mosques d'altres àrees.


Diane Dodd va poder mostrar especiació al·lopàtrica per reproducció aïllada en mosques de la fruita Drosophila pseudoobscura després de només vuit generacions usant diferent tipus de fruita, midó i maltosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada