La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dijous, 29 de març del 2012

Thymelaeaceae
















Thymelaea hirsuta (L.) Endl.

Nom vulgar.: bufalaga

Nanofaneròfit propi de matollars secs que presenta les branques superiors pèndules i cobertes de xicotetes fulles dures, que es superposen unes sobre les altres com escates. De color verd pel revers i blanques (per la pilositat) per l'anvers. Inflorescències en fascicles capituliformes terminals, sempre en brots de l’any Les flors són molt petites i groguenques, de vegades hermafrodites i sovint unisexuals. Les femenines amb pistil i sense estams; les masculines amb 8 estams i un pistil rudimentari. Periant de 4 o 5 mm, i reunides en grupets de 2 a 12. Presenta un fruit en núcula ovoide, sense pèls, inclòs dins el calze. 

Conté substàncies altament tòxiques (i potencialment cancerígenes) cal un simple contacte amb elles a la pell o les membranes mucoses pot causar una reacció inflamatòria intensa, es per això que cal anar amb cura.

Mata abundant a tota la localitat, es molt xeròfil i termòfil, apareix en matollars degradat i clars, també a les zones aclarides i transitades de la majoria de zones muntanyenques de la zona . Floreix al hivern i durant la primavera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada