dilluns, 29 de març del 2010
Beguda de càdec o ginebre
La destil.lació de ginebra que hem fet al laboratori, presenta unes característiques pròpies que la diferencien dels mètodes utilitzats als països originaris. Nosaltres hem emprat com a base del licor l'alcohol del vi, i no d'alcohol de cereals que es fa servir als Països Baixos, i Anglaterra. Ferem una eixida a la muntanya per recollir les llavors del ginebre, triarem els fruits més madurs, que posteriorment varem assecar en un lloc sec, al llarg d'una setmana. Posteriorment amb un morter varem partir els fruits i els varem deixar en maceració al llarg de dues setmanes, per seguidament, separar el líquid obtingut per filtració. L'alcohol es barreja amb l'aigua obtinguda per filtració fins a aconseguir una solució espiritosa d'uns 40 graus, que s'aboca en un matràs conectat a un serpentí, seguidament passem a bullir fins l'evaporació. Després el líquid aconseguit es manté durant uns dies amb pell de taronga, comí i canyella, amb la finalitat que agafe l'olor i el sabor que desprenen les essències, integrantse a la beguda i donant-li caràcter. Finalment filtrarem amb una tela de cotto fins obtenir una mescla homogènia que deixarem en repòs durant algunes setmanes, en tornar de vacances de pasqua. Alumnes de 3r ESO. Optativa Botànica.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada