La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dilluns, 22 de febrer de 2010

Upupidae



Upupa epops L.

Nom vulgar: apalput o palput.

La palput és un ocell de la família dels upúpids que fa uns 28 cm de llarg.És de color marró rosat amb les ales i la cua ratllades de blanc i negre.El bec és prim, corbat i llarg. Té una cresta que pot obrir i tancar, amb les puntes negres. Sovint després d'aterrar l'obre i la torna a tancar de seguida.El seu cant és molt fàcil d'identificar, ja que fa "pu-pu-put" i el repeteix moltes vegades des de terra. S'alimenta d'insectes i les seues larves, així com eruges i aracnids.Fa el niu en forats d'arbres vells o de murs o cases enrunades. El niu és molt senzill, fet amb només algunes herbes o branquetes.[1] La femella pon entre 5-7 ous i els incuba durant uns 16-19 dies. Els pollets comencen a volar al cap d'unes 4 setmanes.Viu en zones obertes i horts. A Carcaixent arriben a finals de febrer i principis de maig, a la tardor emigra i se'n va cap a l'Àfrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada