La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dilluns, 8 de febrer del 2010

Transtorns psíquics i de la conducta



PERSONALITAT DESADAPTADA O ANTISOCIAL

És un transtorn de la personalitat que es caracteritza pel menyspreu envers qualsevol tipus d'obligació social, acompanyat de manca de sentiments front als altres i conductes d'extrema indiferència o violència. Generalment és tracta de persones problemàtiques, de baixa tolerància a la fustració i amb gran facilitat per culpabilitzar a la resta dels propis actes. Els especialistes coincideixen en què aquesta personalitat desadaptada es desenvolupa a partir d'un condicionant genètic, al qual s'afegeix una infantesa caracteritzada per una inestabilitat afectiva i una assimilació de conductes antisocials del voltant més immediat.Es presenta en major freqüència en el sexe masculi de borses marginals, i sol presentar-se abans del quinze.Destacarem com a símptomes, la tendència a l'agressivitat, les reaccions impulsives que no tenen en compte les conseqüències dels actes, una rebeldia excessiva , per tant una marginació respecte de la família, l'ambit acadèmic i la feina; l'obtenció de plaer quan es provoca dolor o sofriment a la resta, l'alternança d'estats d'ànim d'una eufòria i deprssió extremes, tendència a la drogadicció.
El tractament es centra en l'assumpció de la malatia i la necessitat de canvi per part del malalt, es per tot açò que cal realitzar psicoteràpia.

Alguns exemples al cinema han estat:
•El personatge d'Hannibal Lecter en El silenci dels bens.
•El personatge Alex de la Taronja Mecànica.
•El personatge de la sèrie Dexter, Dexter Morgan (2006).

Si clickeu en el títol podreu veure un resum dels continguts treballats a classe sobre els TRANSTORNS DE LA PERSONALITAT segons la DMS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada