La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

diumenge, 14 de febrer del 2010

Anacardiaceae



Pistacia lenticus L.

Nom vulgar: Llentiscle o mata.

Macrofaneròfit que floreix el mesos de març, abril i maig. Habitual al terme, apareix formant part del matorrals i formacions boscoses escleròfiles.La mata o llentisce és un arbust que pot creixer fins a ribar a ser un arbre, són molt característiues les seues fulles compostes per foliols coriàcis (3 a 6 parelles), flors masculines nombroses i densament arraimades, anteres de color roig al principi, flors femenines marronenques. Fruit primer roig i posteriorment quasi negre.
A Carcaixent molta gent l'anomena murta, al confondre-la amb Myrtus communis L., la verdadera murta que va reduir les poblacions al terme pel seu ús adornant balconades i carrers en tot tipus d'esdeveniment, per l'olor que desprenia en ser xafada. Poseriorment entre els anys 50 i 60, a l'escasejar balcons i carrers eren adornats amb la mata, generant així la confusió.

1 comentari:

  1. Aixó si que es cert, quan vaig donar Botànica a mí també em feia dubtar i si agafes una rameta i camines una estona pel poble preguntant a la gent que et trobes quina planta és. Estic segur que la gran majoria et diran que és murta...

    ResponElimina