La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

diumenge, 14 de febrer de 2010

AnacardiaceaePistacia lenticus L.

Nom vulgar: Llentiscle o mata.

Macrofaneròfit que floreix el mesos de març, abril i maig. Habitual al terme, apareix formant part del matorrals i formacions boscoses escleròfiles.La mata o llentisce és un arbust que pot creixer fins a ribar a ser un arbre, són molt característiues les seues fulles compostes per foliols coriàcis (3 a 6 parelles), flors masculines nombroses i densament arraimades, anteres de color roig al principi, flors femenines marronenques. Fruit primer roig i posteriorment quasi negre.
A Carcaixent molta gent l'anomena murta, al confondre-la amb Myrtus communis L., la verdadera murta que va reduir les poblacions al terme pel seu ús adornant balconades i carrers en tot tipus d'esdeveniment, per l'olor que desprenia en ser xafada. Poseriorment entre els anys 50 i 60, a l'escasejar balcons i carrers eren adornats amb la mata, generant així la confusió.

1 comentari:

  1. Aixó si que es cert, quan vaig donar Botànica a mí també em feia dubtar i si agafes una rameta i camines una estona pel poble preguntant a la gent que et trobes quina planta és. Estic segur que la gran majoria et diran que és murta...

    ResponElimina