La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 12 de maig del 2012

AR, un institut per a tots




Alumnat i professorat de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent han encetat una nova estratègia per difondre la seua oferta educativa. Es tracta d'una presentació multimèdia, Un institut per a tots, que dóna a conéixer com és aquest centre, els estudis que s’hi poden cursar, les activitats realitzades i tot allò que els preocupa, exposat-ho de manera divertida, innovadora i eficaç.

Al llarg del curs 2011- 2012, els alumnes de primer de batxillerat de Valencià: llengua i imatge, han realitzat més de cinc-centes fotografies de les aules, tallers i laboratoris. Han recuperat imatges de moltes activitats extraescolars que es fan al centre: Fira de les Nacions, participació en Com sona l’ESO, Trobades d’escoles en valencià, Certamen Experimenta, Foroimatge, Premis literaris, viatges, conferències, ral·lis...

El treball audiovisual té una durada de 12 minuts. Aquest guió tan original ha estat, elaborat per Carmina Pavia i Alfred Aranda, és una enumeració d'idees (contràries, complementàries, jocs de paraules...) que esdevenen engrescadores. Els alumnes posen veu a les imatges en valencià, castellà, anglés, francés i àrab. La música pertany al disc Jazz Cítric, creat pels professors Marcos Mompó, Adolf i Raül Murillo i l’alumnat del centre. L’edició ha sigut realitzada pel professor Salvador Piera i Gabardó. Hi han col·laborat altres professors, pares i personal no docent.
L’Associació de Pares i Mares d’Alumnes ha patrocinat aquest treball, el qual ha tingut una excel·lent acollida. S’ha difós als col·legis i institucions de Carcaixent així com a les empreses on realitzen les pràctiques en alternança els alumnes dels cicles d’automoció, electricitat i administratiu.

Esperem que aquesta difusió consolide i augmente la matrícula dels alumnes que volen un ensenyament públic i de qualitat.

Tots els implicats valoren molt positivament aquesta experiència. Els alumnes han pogut comprovar la importància que té la difusió de la informació en els mitjans audiovisuals. Ha sigut una manera original d’aprendre que fomenta la imaginació i les relacions personals i professionals entre tots els membres de la comunitat educativa.

Coordinador del projecte
Alfred Aranda

 Per vore el treball audiovisual, AR un institut per a tots, feu un click en el següent enllaç:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada