La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dimarts, 19 de març del 2013

Cactaceae


Parodia buiningii (Buxb.) N.P. Taylor

Planta perenne que creix generalment en solitari, presenta un cos esfèric que pot arribar a aconseguir una grandària de fins a 8 centímetres de diàmetre i 12 centímetres d'ample. Té aproximadament 14 i 16 costelles primes que mesuren fins a 2 cm. Les arèoles s'enfonsen sota els geps. Les espines transversals són grogues i tenen una base més fosca i una longitud de 2 a 3 cm. Les flors de color groc poden arribar a tenir un diàmetre de 8 cm i una longitud de fins a 7 cm, presenta un estigma característic de color roig violaci. Els fruits són peluts i mesuren fins a 3 cm de llarg amb llavors de color negre mat que són tubercúlides.



És una espècie de cactus fàcil per conrear, li agraden els indrets frescs i solejats, sense massa exposició al sol directe. Pot tolerar gebrada lleugera, però al hivern millor protegir-lo. Creix en ple sol o ombra lleugera, però no porta gens bé el sol directe els mesos d'estiu. Es tracta d'una espècie que tendeix a perdre les seues arrels al llarg del hivern. El sistema radicular d'aquest cactus és comparativament xicotet, una vegada l'any agraeix un reg amb una dilució de quelat de ferro.
 
Li agrada un subtrat molt porós amb bona aireació, i un medi una mica àcid. Es una espècie endèmica de Rio Grande do Sul en Brasil, i també es pot trobar en la zona de la Rivera en Uruguai.
 
 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada