La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dijous, 14 de febrer del 2013

Energies alternatives, no contaminants, renovables i d'àmbit comarcal

Des de sempre l’ésser humà ha intentat enfrontar el problema de l’aprofitament i transformació dels grans fluxos d’energia que arriben al la Terra procedents del Sol. Per fer-ho ha anat investigant, desenvolupant i perfeccionat dia a dia, diferents sistemes o convertidors d’energia.

La societat actual demanda cada dia que passa una major quantitat d’energia, que en la majoria de països es cobreix a partir dels combustibles fòssils, l’energia nuclear i l’hidràulica. Les dues primeres fonts d’energia contaminen el medi a més de ser recursos limitats.
A aquests dos problemes, cal afegir, la dependència econòmica dels països que tenen major quantitat de recursos energètics i matèries primes respecte dels desenvolupats, el que provoca una explotació indiscriminada d’aquests recursos a més d’un control polític i econòmic sobre els primers.
Cal pensar doncs en noves solucions amb la sana finalitat d’arribar a un major equilibri en l’explotació i utilització dels recursos, que conjuge una actuació compromesa, sostenible i adient amb el medi ambient. Per tant, tots i cadascú de nosaltres, i des de la parcel·la que ens pertoca hem d’orientar els nostres esforços envers la consecució de les següents fites:
  • Investigació, desenvolupament i millora de  fonts d’energia alternatives que s’adapten a les necessitats locals, a més de caracteritzar-se per ser renovables i de baix o nul impacte contaminant.
  • Major utilització de fonts d’energia no contaminants, valorant que volem i cap a quin sistema energètic ens encaminem.
  • Diversitat energètica i desenvolupament de sistemes locals de baix impacte ecològic, controlats mancomunadament.
  • Premiar i fomentar l’estalvi energètic, qualsevol que siga el sistema emprat.
  • Investigació i desenvolupament de línies d’investigació que augmenten el rendiment i eficàcia de les instal·lacions intentant aprofitar el calor residual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada