La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dimecres, 1 de maig del 2013

Noctuidae



Autographa gamma (Linnaeus 1758)

 Es tracta d’una papallona nocturna que mesura de 3 a 4.5 cm. les ales posteriors són de to marró clar a l'interior i més fosques en l'exterior. Les ales anteriors són ataronjades vermelloses o marrò, en certes zones més fosques, en la meitat de les quals s'observa una petita línia blanca corbada en angle recte molt característica, com és pot veure a la fotografia.

 Aquesta espècie pot produir entre dues i tres generacions en un any, i fins i tot una quarta quan les condicions són especialment bones. Els ous són dipositats en les parts superiors o inferiors de les fulles i tenen un color blanquinós i forma hemisfèrica. El període d'incubació acaba després de tres o quatre dies.

Les larves mesuren uns 30 mm i posseeixen tres parells de potes curtes que en general són verdes amb taques blanques. S'alimenten d'una gran varietat de plantes xicotetes, de les quals s'han documentat mes de 200 espècies. Poden reduir els rendiments de les collites en danyar les fulles i en general són considerades com a plaga. La pupa és, inicialment, verda, però es torna negra en forma gradual. Els adults s'aparien un o dos dies després d'eixir de la pupa, i comença a posar ous entre un i cinc dies després.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada