La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

divendres, 10 de maig del 2013

Cactaceae



 
Parodia mammullosa subsp. submammullosa (Lem.) Hofacker

 Els exemplar d’aquesta espècie solen créixer individualment, presenten una tija característica de color verd brillant a fosc. Al principi esfèrica i amb l’edat es torna cilíndrica aconseguint una grandària de fins a 8 cm d'altura i un diàmetre de 6 a 13 cm. A voltes, les costelles estan quasi completament ocultes per les espines entrellaçades. Té de 13-18 costelles verticals. Les arèoles es troben entre els geps amb una a quatre (o més) espines centrals rectes i fortes de color blanc a gris o marró, amb una longitud de fins a 2 cm (rarament fins a 4 cm). Una de les espines centrals és aplanada de tant en tant. Les espines centrals no es distingeixen fàcilment de les sis espines radials, que són blanquinoses i generalment aciculars, de 0,5 a 1 cm de llarg.


 Aquests subespècie sol tenir el menor número de costelles (aproximadament 13), aproximadament 6 espines radials que estenen cap a fora horitzontalment, i dos centrals planes, de les qual un es més llarg i assenyala cap avall, i un altra una mica més curta i assenyalant cap amunt. Les espines són groguenques i amb la punta marró, la més gran té una base vermella quan es jove, i més tard va girant a gris.).

Les flors de color groc daurat, sovint són brillants i rosades ​​aconseguint de 3,5 a 5,5 centímetres. Els fruits són esfèrics i de parets primes, i són allargats en forma de tub en la maduresa. Contenen llavors que estan finament tubercúlides i posseeixen un fil cridaner. Fruits globosos que s’allarguen quan maduren.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada