La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dimarts, 23 d’abril del 2013

Cercupidae

 
Cercopis sanguinolenta Scopoli, 1763
 Espècie de l'ordre dels hemípters, es tracta d'un insecte molt fàcil de trobar a la nostra localitat, sobre tot a la primavera i l'estiu, quasi sempre descansant en les tiges d'herbes i altres plantes que creixen baixes. Mesura aproximadament 1cm de longitud. Taques vermelles sobre fons negre. L'adult és visible d'abril a agost. Pot volar i les potes posteriors estan adaptades al salt, i són molt eficaces. Per tant es tracta d'un vigorós saltador, així quan és  molestat es propulsa amb un salt que pot arribar fins els 70 cm.
 Recordem que els exemplars adults són negres, amb brillants marques vermelles en les ales davanteres i en els tarsos, incloent els "genolls".  Les formes  juvenils tenen una coloració pàl·lida groguenca o verdosa. S'alimenten dels sucs de diverses herbes i arbustos.

Dipositen els ous a l'interior d'una secreció espumosa i espessa visible sobre la planta, en les quals també es desenvolupen les nimfes en els seus primers estadis. Després es deixen caure al sòl i s'alimenten d'arrels. La larva, de color blanquinós, està coberta d'una mena d'escuma per a camuflar-la i protegir-la i assegurar-li una humitat constant.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada