La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dissabte, 16 de juny del 2012

Llegendes i mites sobre sexualitat humana

Una imatge que apareix prou sovint en el món literari, és el d’una bruixa proporcionant a l’amant un filtre d’amor que el farà irresistible quan estiga amb la seua amada. Hui en dia aquestes situacions, són més bé, motiu per somriure.

Tanmateix, el desconeixement dels problemes que envolten a la sexualitat humana continuen tenint el suficient pes com per a que aquesta se’ns mostre envoltada de mites i tabús. Es cert, que en l’actualitat les bruixes, els filtres d’amor i els afrodisíacs ens queden molt lluny, però qualsevol de nosaltres que fullege un diari, revista, o navege per la xarxa, trobarà sense no massa dificultat una ingent quantitat d’anuncis que ens prometen ser una màquina de l’amor; molts d’aquests productes ens demostren que els mites sexuals continuen hui en dia més vius que mai.

La repercussió de moltes substàncies sobre la sexualitat de l’individu, depen en gran mesura de la personalitat del mateix i de l’ambient en el que es mou. El que per a uns suposa un estímul, a altres els condueix a una reducció de l’estímul sexual. Pensem que el condicionament social constitueix el principal determinant de la nostra conducta sexual com a individus, sense arribar a oblidar que la capacitat de ser condicionat variarà segons la personalitat. En qualsevol dels casos, treballar temes de sexualitat a l'aula resulta transcendental, si hem de tenir en compte que aquesta no deu anar encaminada a reprimir, si no a oferir amb tota naturalitat els coneixements necessaris que ajuden a cadascun de nosaltres a adoptar decissions vàlides per a la pròpia persona i la gent amb la que convivim.

Després de llegir aquest text, intenteu buscar mites, llegendes o tabús relacionats amb la sexualitat humana.

Per vore les notes, entreu en els comentaris d'aquesta entrada.

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Apareixen le dos primeres lletres del nom, del 1r i segon cognom, i el grup on heu quedat segons la nota de l'examen de la 3ª Avaluació. La gent que no apareix farà l'exàmen de recuperació el dilluns.

    De 9 a 10

    XiMiOl
    AnSoOr

    De 8 a 9

    AlCaZu

    De 7 a 8

    MaAcSa
    RoCaGa
    TaStRa
    EdToVi

    De 6 a 7

    XaGoSe
    JeViGa

    De 5 a 6

    CrArBo
    PaBoMu

    De 4 a 5

    MoGrPa
    MiGaOl

    La resta d'alumnes tenen notes molt per baix del 4. Deuen presentar-se el dilluns a la recuperació que serà semblant a la prova que vareu fer el divendres.

    També podran presentar-se totes aquelles persones que vulguen pujar nota, per millorar la global de juny.

    ResponElimina
  3. no tens rao, perque x = 125454855565656,85656666666666666E

    ResponElimina