La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

diumenge, 19 de setembre del 2010

El Treball Monogràfic d'Investigació




Les tasques a realitzar en el Treball Monogràfic d’Investigació consisteixen en un conjunt d’activitats encaminades a estudiar fenòmens, fets, teories, persones i objectes, amb l’objectiu d’aclarir-los a la vegada que s’obté algun coneixement nou.
Es per tot això que aquestes activitats exigeixen que l’alumne observe, experimente, es documente i analitze, en qualsevol àmbit del coneixement humà; però també se li demanarà rigor, organització i metodologia, amb la fi d’arribar a algun coneixement nou sobre el tema triat.
Tot aquest procés ha de desembocar en una memòria escrita i en una exposició oral davant dels companys/es, en la que caldrà comunicar de manera formal les activitats fetes i els resultats aconseguits al llarg del curs acadèmic.
Cal pensar que el TMI que desenvoluparem en 4t d’ESO, intenta ajudar a cada estudiant a aplicar amb eficàcia els aprenentatges adquirits, a més de consolidar i desenvolupar les capacitats de recerca, argumentació, expressió i comunicació .
Seguidament, en l'enllaç de baix, apareixen elements que t'expliquen, com escollir el tema d'investigació, com planificar la feina, com procesar la informació, com fer la sintesi, com presentar el treball....


Una vegada en la web de l'enllaç, sols deus clickar en ABC del TMI per baixar-te el pdf., i per vore exemples de TMI, la resta d'arxius.

2 comentaris:

  1. Soro, som Judit i Nuria! :)
    tenim un problema,estem fent el treball en el excel, pero no sabem posar els grafics com toca,no sabem com se posen els datos en la "x" i en la "y" per a poder posar les edats i si son homes i dones.
    que fem??? contestamos cuant antes pugues perfaa! :)

    ResponElimina
  2. Soro,som atra vegada Nuria y Judit.
    estem intentant fer-ho de totes les maneres posibles, i no se pot,com posem lo de setmanalment,mensualment y toot?
    es imposible posar aixo en la taula..
    eu portem dema a l'hora que tu pugues o buigues i ho acabem entre isa hora y la de taller?no mos mates,perfavor!!:)
    dema ho t'ho entreguem,pero ajuda-mos perfa!

    ResponElimina