La cita del dia


“En els moments de crisi, només la imaginació és més important que el coneixement”
Albert Einstein

dilluns, 7 de desembre del 2009

Foro 2n de Batxillerat.




En aquest foro podeu deixar els alumnes de 2n de batxillerat de l'assignatura de Biologia Molecular, els dubtes o aclariments que necessiteu en un moment donat. També pot servir per veure que pregunten els teus companys/es i les contestacions a les preguntes més freqüents.














10 comentaris:

  1. Soro , sóc Andrés una pregunta de l´examen que no la sabria contestar :
    - ¿ Quines funcions desenvolupen els homopolisacàrids formats per la polimerització de monosacàrids de configuracio "alfa" ? ¿ I els de configuració " beta " ?
    Bon nadal!

    ResponElimina
  2. Andrés fixat està molt clar:
    Tots els homopolisacàrids amb polimerització de monosacàrids "alfa" (midó i glicògen) tenen funció de reserva; mentre que els de configuració "beta", és a dir, cel·lulosa i quitina, tenen funció estructural.

    Bon Nadal, i molta cura amb la beguda.

    ResponElimina
  3. Vale , ixa la tinc clara.
    Quin criteri tinc que utilitzar per anomenar triacilglicèrids ?

    ResponElimina
  4. Els tracilglicèrids s'anomenen segons siguen simples (el número o números dels cabonis del glicerol que estan units mitjançant enllaç ester al glicerol) prefixe que indica la quantitat d'àcids grassos units i el nom d'aquest acabat el glicerol, p.e.: 2,3 dimiristiglicerol.
    Si són mixtes, el número del caboni ( primera posició la cadena més llarga) nom de l'àcid gras, i així cadascun dels posibles enllaços ester, que poden ser tres, i finalment glicerol.
    P.e.: 1,2-dipalmitoleoïl - 3-estearoïl-glicerol.

    ResponElimina
  5. soc david: la primera tambe ma servit per a mi, pero la segon me liat.

    ResponElimina
  6. David si són simples es que són esters del mateix àcid gras, repetit una dos o tres vegadades, per tant 1,2,ó 3 di-, tri-, nom de l'àcid gras + glicerol.
    Mixtes, són diferents o dos poden ser iguals, i aquest és l'exemple que hi ha.

    ResponElimina
  7. Soro sóc Andrés , que serà més fàcil separar els dos bris que formen una molècula d´ADN o els nucleòtids que formen una cadena de desoxirribopolinucleòtids ? ( l´exercici està a la pagina 86 del llibre nou )

    ResponElimina
  8. Andrés és molt més fàcil separar els dos brins d'una molècula d'ADN, doncs sols hi ha que trencar els ponts d'hidrogen, interaccions molt més febles que els enllaços fosfodiéster que mantenen units els nucleòtids d'una cadena de deoxirribopolinucleòtids.

    ResponElimina
  9. soro soc marc no entenc el sext postulat o llei de les propietats fisicoquimiques dels bioelements principals... preferiria no esperarme asta el dimarts :) bona nit

    ResponElimina
  10. A vore Marc, et diu que els bioelements principals es troben als éssers vius de forma reduïda, i com que al planeta hi ha molt d'oxigen, aquestos s'oxiden amb facilitat, i l'energia que es despren d'aquesta reacció poden emprar-la els éssers vius per desenvolupar les seues funcions vitals.

    ResponElimina